Събития

Нашето ползотворно пътуване с учениците от клубовете за извънкласни дейности по проект „Успех за теб“ на Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ град Видин завърши с посещение на Музея на физическата култура и спорт и Националния стадион “Васил Левски” в град София. Там възпитаниците ни се запознаха с историята и традициите на българския спорт, както и с върховите постижения на родните ни спортисти. С Катя Иванова – главният уредник на Музея на историята на физическата култура и спорт нашите ученици обсъждаха експонатите в музея и постиженията на националните спортисти.

Възможността учениците да се докоснат до местата, на които са били личности като Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Ивет Лалова, Стефка Костадинова и още много спортисти, прославили страната ни, както и до множество медали, купи, отличия и олимпийски факли въодушеви учениците, приповдигна настроението им и ги изпълни с гордост.

Ръководителите на групата Аксиния Георгиева, Лиляна Цанова, Розалина Илиева, Габриела Георгиева, Мирела Михайлова и Таня Петрушанова сърдечно благодариха на Катя Иванова-уредник на Музея за това, че допусна учениците до всеки един кът съхраняващ историята спорта, както и отговори с усмивка и разбиране на всеки един въпрос ,зададен от учениците.

След много снимки, емоции и нови знания учениците напуснаха Музея и се отправиха към Паметника на Незнайния воин.


20.03.2024г.

Ученици от клуб “Нюанси” се потопиха в магията на археологията с д-р Ваня Ставрева!

Младежите имаха невероятното удоволствие да бъдат част от едно вълнуващо събитие в НЧ “Цвят 1870” – “Видинчани за пример”, където гост бе д-р Ваня Ставрева – журналист, археолог и преподавател.

Д-р Ставрева е родена в гр. Белоградчик, с образование от видинската гимназия “Димитър Благоев” и СУ “Климент Охридски”. Сега тя е археолог в РИМ Видин и преподавател по история в Русенски университет – Филиал Видин.

Всички бяха въодушевени от страстта и ангажимента на д-р Ставрева към историята, археологията и науката. Те бяха вдъхновени да следват своите мечти и да изследват света около тях!


Участниците в клубната дейност по проект ” Успех за теб” при Професионална гимназия по туризъм ” Михалаки Георгиев” – Видин посетиха Театъра на българската армия и се потопиха в невероятната магия на театралното изкуство със спектакъла “Железният светилник”.


„Парите трябва да се управляват, а не да им се слугува“ (Сенека)

За поредна година, по повод Световната седмица на парите, 42 ученици от клубовете за извънкласни дейности по проект „Успех за теб“ на Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ град Видин, заедно с ръководителите Лиляна Цанова, Розалина Илиева, Аксиния Георгиева, Габриела Георгиева, Мирела Михайлова и Таня Петрушанова, посетиха музейната сбирка на Българската народна банка. Те бяха топло и сърдечно посрещнати от г-жа Ани Димитрова – съветник на управителя на БНБ, а г-жа Инес Лазарова – главен експерт в БНБ, разказа не само за историята на парите, но даде и ценни житейски съвети на учениците. Експозицията привлича вниманието и обогатява знанията на бъдещите предприемачи относно централната роля на Българската народна банка. По време на посещението нашите ученици приеха изненадата да участват в заснемането на документален филм на Българска национална телевизия във връзка с честването на 145 години от създаването на Българска народна банка.


По покана на Община Видин, ученици от ПГТ „Михалаки Георгиев“ град Видин взеха участие в ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2024 от 13 до 15 март 2024г. Интер Експо център София.

Ученици от клуб “Кетъринг” с ръководител Аксиния Георгиева презентираха местни ястия приготвени от тях. Млечни иделия на мандра „Боровижа гр. Белоградчик. Вина на избите Боровица, Ново село и колбасни изделия „Неков“ град Видин.

Емоционалното участие на учениците в международното изложение ги убеди за пореден път в правилния професионален избор.

Изложението бе посетено и от 40 ученици от клубовете за извънкласни дейности по проект „Успех за теб“ с ръководител Лиляна Цанова и Млад предприемач с ръководител Розалина Илиева.


Учениците Иван Боянов Иванов, Кристиан Николаев Михайлов, Никола Добринов Кателиев – 9б клас, Лора Любомирова Венелинова – 10а клас и Невена Красимирова Иванова – 12б клас от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“, град Видин бяха класирани за участие в нов за JA Bulgaria формат, съвместно с Европейския институт за иновации и технологии “Зелено бъдеще: ХРАНА”, който адресира предизвикателствата свързани с възможностите за достъп до чиста и устойчиво отглеждана храна, разхищението на храната и опаковките. Състезанието “Зелено бъдеще: ХРАНА” включва няколко етапа: първият етап се проведе  в София Тех парк в периода 08-10.03.2024 г. В него взеха участие 15 екипа от цялата страна.

Първият ден учениците се запознават с теми, свързани с кръговата икономика, производството и потребяването на храна, насърчаването на устойчиви методи на производство, инвестиции и иновации в областта на хранителните технологии, борба с разхищението на храна, по-ефективното управление на ресурсите и отпадъците, замърсяващите опаковки и липсата на достатъчно устойчива и здравословна храна.

Вторият ден учениците решават казус, свързан със здравословното хранене и подпомагани с консултации от ментори-предприемачи.

Третия ден представиха своите идеи пред изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт – България Ирина Илиева. През месец април екипът на ПГТ „Михалаки Георгиев“ ще участва он-лайн състезание с разработен бизнес план по поставения казус.

Ще бъдат отличени три екипа, които ще получат подаръчни ваучери и ще имат възможност да се състезават за специална награда по време на Националния младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”. Форумът е събитие, на което младежки стартъпи представят своите продукти и услуги.


13.03.2024г.

“Съпричастността на доброволците: Сила, която преобразява обществото!”

Видинското читалище “Цвят 1870” организира вълнуваща дискусия на тема “Доброволчеството”, с участието на ученици, представители на Българския червен кръст, Видинска света митрополия, неправителствени организации и медии. ✨

Наши ученици с радост взеха участие, споделяйки важната роля на доброволчеството в обществото.

Дискусията се организира по метода “Световно кафене” и стимулира хората от различни сфери на обществото да коментират обществено значими теми, а фокуса е върху учениците.

#доброволчество #общност #участие #Видин


12.03.2024г.

Наш ученик получи грамота за участие в конкурса за есе на тема “Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари.”

Огнян Тодоров – ХI клас в ПГТ „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин.

Огнян обича да пише и разказва увлекателно за хората, които помагат безвъзмездно при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Комисар Стилиян Пешев – директор на РДПБЗН-Видин, посети училището ни и лично връчи отличието. Освен грамотата за проявена инициативност и креативност при участие в конкурса, Оги получи и заслужени аплодисменти от съучениците и учителите си.

ℹ️ 172-ма младежи от цялата страна участваха в конкурса, организиран от ГДПБЗН – МВР и Националната асоциация на доброволците в Република България в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, по случай Международния ден на доброволеца, отбелязван на 5 декември.


07.03.2024г.

В ПГТ ” Михалаки Георгиев” се проведе практическо занятие, съвместно със служители на ОДМВР гр. Видин, по Плана за сигурност от Закона за противодействие на тероризма. Тема на занятието: “Действие при установяване на изоставен багаж или при получаване на пратка, пораждаща съмнение за наличие на забранени вещества или предмети”.
Учениците наблюдаваха и участваха в демонстрации:

  • откриване на забранено вещество в изоставен багаж;
  • откриване на заложено взривно устройство;
  • задържане на заподозрян.
    В ситуациите участваха и полицейски кучета.

19.02.2024г.
Днес в ПГТ”Михалаки Георгиев”- Видин бе проведен вътрешноучилищния кръг на състезание по професиите.

Ресторантьори и готвачи взеха участие в съревнованието за “Най-добър млад сервитьор” и “Най-добър млад готвач”.

Победителите от двете категории ще вземат участие в Регионален кръг на състезанието по професии , което ще се проведе във Велико Търново 28-30.03.2024 г.


Трифон Зарезан е!

Продължават изявите на учениците от ПГТ „Михалаки Георгиев“ град Видин по повод деня на виното. Гимназистите бяха поканени любезно от Владимир Петров-управител и собственик на „БЕН ХЪН АГРО“ ООД да участват на 14.02.2024 година на празничния ритуал, който се проведе в двора на винарската изба и край лозето на дружеството в с. Ново село.

На мероприятието присъстваше г-жа Евлогия Манджукова – Директор ПГТ „Михалаки Георгиев“. Участие взеха учениците от:

-клуб „Добри практики в организацията на ресторантьорските услуги“ по проект „УСПЕХ ЗА ТЕБ“ за учебната 2023/2024 година, с ръководител г-жа Лиляна Цанова;

-клуб „Млад предприемач“ с ръководител Розалина Илиева-старши учител,

-клуб „Кетеринг“ с ръководител Аксиния Петрова.

Нашите ученици, част от които облечени с национални носии и униформено облекло създадоха празнично настроение на гостите с приготвения от тях кетеринг, който беше жест към домакините по случай празника. Те показаха много мотивация, желание и ентусиазъм при естетичното подреждане и аранжиране на официалната маса за гости. Всеки от тях се постара да покаже своите знания и умения, както и забележителната си работа в екип и обслужване на гости. Представянето им беше отлично! 

Както повеляват българските традиции, в Ново село днес зарязахме лозите. Преди ритуала по традиция беше отслужен водосвет-молебен от архимандрит Антим-протосингел на Видинска епархия, а празникът продължи с музикална програма и народно веселие.

Почитта към виното и лозето е част от българската ни идентичност. “Пазете обичаите, наследени от дедите ни и ги предавайте на младите хора”- призова Владимир Петров!


Във връзка с Деня на виното – 14.02.2024г., ученици от клуб “Влез в час с бизнеса” и клуб “Добри практики в организацията на ресторантьорските услуги” посетиха винарска изба ” Ново село” в село Ново село, собственост на “БЕН ХЪН АГРО” ООД.
В изнесеното мероприятие взеха участие учителите Розалина Илиева, Албена Георгиева и Габриела Георгиева. Гости на мероприятието бяха г-жа Веселка Асенова – началник на РУО-Видин и ученици от СУ “Св. св. Кирол и Методий” с. Ново село.
Учениците от ПГТ “Михалаки Георгиев” бяха посрещнати топло и радушно от технолога на избата Анита Младенова, която е възпитаник на гимназията. Тя разказа историята, традициите, характерни сортове лозя за региона и показа технологични процеси.

Презентацията на категории, видове и типове вина, произвеждани в избата се осъществи от технолога Даниел Недялков, който показа на гостите техника на дегустация, оценка на качеството на виното и рекламата му.

Учениците от ПГТ “Михалака Георгиев” поднесоха на домакините вкусни сандвичи, които сами бяха приготвили под ръководството на техните учители и заедно с всички се включиха в изкушението да опитат собственото си производство.

Това вълнуващо и различно преживяване създаде у учениците незабравими спомени, които биха могли да определят избора им на университет в бъдеще.


С нетърпение споделяме вълнуващите моменти от нашата инициатива, в която събрахме дарения, за да помогнем на социално нуждаещи се деца от нашето училище.

Благодарение на щедростта и сърдечността на нашите дарители, успяхме да раздадем пакети с храна и дрехи, подарявайки топлина и усмивки на тези, които се нуждаят най-много.Този момент на обединение и доброта ни напомня, че заедно можем да направим значителна разлика в животите на другите.

Благодарим на всички, които участваха и направиха този проект възможен. – ученици и родители от 8А, 8В и 11А и В клас.- клубове по интереси.

Нека тази духовна коледна инициатива бъде светлина в сърцата на тези, които подкрепихме.


КОЛЕДЕН БАЗАР
19 и 20 декември.

Заповядайте на ръчно изработени красоти и вкусни изкушения.
Ученици от клуб “Нюанси”, “Млад предприемач” и “Кетъринг” са ви приготвили чудни изненади.

Площад “Бдинци ” – Видин


За поредна година ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин подкрепя доброволчеството на своите ученици.

За поредна година се реализира самоинициативата на възпитаника ни Цветомир Цветанов, като негови съученици отново поставиха кутията “Вземи или остави” в двора на “Св. вмчк Димитър Солунски”, за да се помогне на хора в нужда.????Нека идните празници да ни мотивират и да бъдем по-добри, по-грижовни и по-състрадателни един към друг.

Tsvetómir Tsvetánov

Ивана Ангелова

Борислав Асенов


1 УЧЕБЕН ЧАС С КЛЕТ БЪЛГАРИЯИнициативата включва поредица от събития, които се провеждат в цялата страна.Ученици и учители от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин взеха участие в дискусионни срещи на живо, където показаха идеи и добри практики.ВидинКултурен център “Жул Паскин” /Видинска синагога


В ПГТ “Михалаки Георгиев” на 01.12.2023 г. по инициатива на психолога Мария Петкова се проведе кръгла маса – дискусия на тема ” Модерните зависимости”.
В кръглата маса взеха участие:

  • представители на Общински съвет по наркотични вещества,
  • МКБППМН,
  • ДПС,
  • класни ръководители и колеги.


15.11.2023г.

Ученици от 8, 9 и 10-те класове взеха участие в проект на Еразъм+ на тема “Трафик на хора”.
Гост-лектори от Румъния представиха видео материали и флаери, с които запознаха подрастващите със сериозността на проблема и как да се предпазят.


Проява, посветена на пътната безопасност, се проведе във Видинската гимназия по туризъм “Михалаки Георгиев”. Инспектор Тихомир Балдахинов от “Пътна полиция” запозна учениците от 11а,11б, 11в класове с тежките пътнотранспортни произшествия станали в град Видин и региона, както и с причините за тях.
В края на срещата инспектор Тихомир Балдахинов призова учениците, когато придобият съответната категория за управление на моторно превозно средство да бъдат отговорни водачи, да спазват правилата на пътя, да карат със съобразена скорост в зависимост от пътната обстановка, никога да не сядат зад волана употребили алкохол или наркотични вещества.


15.11.2023г.

Проведения час по БДП на тема : Категоризация на МПС и свидетелства за тяхното управление.
10 клас.


08.11.2023г.


Изнесен урок по повод духовния празник на Видин в Държавен Архив с ученици от 9в, 11б и 12 клас. Учениците се запознаха с функциите на териториалното звено на архива и разгледаха гостуваща изложба на документи свързани с последните месеци от дейността на Апостола Васил Левски. Изложбата е подготвена на базата на документи съхранявани в ДА Варна. Интерес предизвика копие на тефтерчето на Апостола и възможността да се чуят звукови файлове на писмата на Иван Драсов с помощта на QR кодове вградени в изложените копия на писма и документи.


Една инициатива по повод Димитровден -духовния празник на град Видин в ПГТ “Михалаки Георгиев”. Учениците от 11а и 11в класове участваха в изнесен урок във Видинската синагога на тема “Еврейската общност във Видин”. По увлекателен начин учениците се запознаха с историята на сградата, еврейството, развитието на Видин и творчеството на Жул Паскин.


♻️Как прекарват свободното си време нашите възпитаници⁉️

♻️Ученици от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин и младежи от Румъния се включиха в семинар и уъркшоп “Зелена Европа- трансформация на младежки идеи в зелени проекти”.

♻️В продължение на седмица те работиха по екологични теми, научиха се да мислят в синхрон с природните закони за съхраняването на зеленото богатство.

https://bnr.bg/vidin/post/101855485/ekologiata-na-fokus-za-uchenici-i-mladeji-ot-balgaria-i-rumania


На 20.06.2023г. в ПГТ “Михалаки Георгиев” тържествено бяха връчени дипломите на 12-класниците от випуск 2023г.

Г-жа Манджукова, директор на гимназията, връчи на зрелостниците и свидетелства за проф. квалификация по професиите:

Ресторантьор;

Администратор в хотелиерството;

Готвач;

Фризьор;

Маникюрист-педикюрист.


????“Панорама на средното образование”????

????Прием по професии 2023 – 2024г.

☑️Успехи;

☑️Демонстрация;

☑️Атрактивност;

☑️Иноваторство.


Нашите участници в инициативата „Мениджър за един ден“, 27 април 2023 са:

1. Далия Сашкова Ванкова от 12в клас получи правото да е част от екипа на Hewlett Packard Enterprise, Мениджър отдел “Логистика и глобално планиране” – София.

2. Невена Красимирова Иванова от 11б клас в УниКредит Булбанк – Видин.

Те минаха през процеса на кандидатстване, одобрение и участие в желаната от тях организация – домакин, и натрупаха безценен опит.


Ден на отворените врати 27.04.2023г.
На 27 април, нашето училище отвори вратите си за всички, които пожелаха да видят отблизо как учим и се забавляваме.
През целия ден ученици, родители и гости имаха възможност да разгледат класните стаи, модерните компютърни и мултимедийни кабинети, библиотеката, рекламното студио и учебните кухни с които разполагаме. Всички, които се интересуват от условията за обучение и възможностите за прием в ПГТ “Михалаки Георгиев”, можеха да разговарят с директора на училището и преподавателите.
Денят беше изпълнен с разнообразни дейности, в които учениците твориха и се забавляваха, изявяваха своите заложби и умения, показваха знанията и интересите си.
За доброто настроение на гостите се погрижиха нашите възпитаници и техните учители, а на двора беше изнесен вкусен кетъринг.
Нашите гости по забавен начин взеха участие в играта “Стани богат”, а в Рекламното студио споделиха своите впечатления и послания.
В учебните кухни бяха свидетели на впечатляващи кулинарни умения и демонстрации.


За свободата 3-март е свещена дата!
145 години признателните поколения отдават почит на героите!
Учениците от ПГТ “Михалаки Георгиев ” са част от тържественото
възпоменателно шествие на площад “Бдинци”.
Честит национален празник!


03.03.2023г.

??Честит празник! ??Днес, ученици от специалност ?”Рекламна графика”?,раздадоха на площад ” Бдинци” собственоръчно изработени мартеници.

За поредна година наши възпитаници зарадваха малки и големи по повод днешния национален празник.??♥️


02.03.2023г.

Поредният урок по родолюбие е подготвен и проведен в ПГТ ” Михалаки Георгиев” гр. Видин.
Старопрестолният ни град е “жива” история, която е навсякъде около нас. Учениците на гимназията поемат към паметниците на героите, свързали съдбата си с борбата за свобода на България , за да си припомнят подвига им и да поднесат цветя в знак на признателност!


01.03.2023г.

?♥️Жива мартеница.♥️?
Наши ученици, облечени в червени и бели тениски, застанаха във формата на буквите, изписвайки името на своя роден град-Видин.

Живата мартеница е традиция за града и за пореден път украси централния площад „Бдинци”.


?️Вътрешноучилищно състезание ?‍?На 24.02.2023г. бе проведено вътрешно училищно състезание в две категории:

?Млад готвач?‍?

?Млад сервитьор?️


На 13.02.2023г. ученици от 10-те класове в ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин участваха в изнесен урок, който се проведе в регионалната библиотека “Михалаки Георгиев” и бе посветен на Васил Левски. Тази изява е част от инициативата на СУ “Васил Левски” – гр. Карлово да бъдат изнесени 150 урока не само в училище в България, но и в български училища извън страната, тъй като тази година на 18-ти февруари се навършват 150 години от обесването на Апостола.


Ученици на ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин взеха участие в европейска мобилност на тема:

“Искате по-добра общност? Гласувайте!”- проект Erasmus +

За периода от 08 – 10.02.2023г. младежите участваха в различни дейности и дискусии свързани с “Какво е да си гражданин”, “Защо да гласуват младите” и “Какво е гражданска позиция”.


Доблестна постъпка на наши ученици, които намериха и върнаха портфейл на собственика!


?Ученик от ПГТ”Михалаки Георгиев” продължава своята благотворителна инициатива и тази година.
? Цветомир Цветанов за втора поредна година дава старт на добрата си кауза “Вземи или остави”, като отново постави кутия за храна в района на катедрален храм “Св. вмчк Димитър Солунски” – Видин.
?Припомняме, че именно с тази си доброволческа дейност той получи признание за “Млад доброволец” на годината през 2021г. и помогна на много социално слаби семейства да посрещнат празниците подобаващо, а на всички нас показа, че все още има надежда, любов и състрадание сред нас.
??⛄??⛄??⛄

” И тази година закачих кутията за хранителни продукти, за да могат хората в неравностойно положение отново да се възползват,защото всяка изминала година виждам нещастие в очите на социално слаби хора, когато наближат празници.
За огромно щастие и за моя огромна благодарност 2021 година бях подкрепен от роднини, приятели, съученици и съграждани и с общи усилия и средства успяхме да зарадваме много семейства. Надявам се и тази година да получа също подкрепа, а нуждаещите се да са по-малко.
Апелирам всеки, който има възможност и желание да се включи в инициативата ми и да добави още хранителни продукти в кутията така, че за идните празници всички да получим храна и подкрепа на трапезата си. Нека и тази година на Коледа да се случат чудеса!”
Цветомир Мартинов Цветанов


Талантливите ученици от ПТГ “Михалаки Георгиев ” – Видин се включиха в поредната инициатива – Работилницата на Дядо Коледа.
Клубовете по интереси “Кетъринг” и “Млад предприемач” изработиха кулинарни изкушения.

Лакомствата се предлагаха на Коледния базар днес – 16.12.2022г. в МОЛ Видин.


?За поредна година, в навечерието на най-чакания, на най-обичания от всички ни празник, ПГТ „Михалаки Георгиев“  организира Конкурс за онлайн коледна картичка, за да поощри тийнейджърите да пресъздадат коледната магия – светла, красива и съзидателна. За да се включат в конкурса, трябва да нарисуват върху картон или хартия коледна картичка, да я снимат и изпратят на имейл vidin.toh@gmail.com до 25 декември 2022г. включително.

Участие в конкурса могат да вземат ученици от 6 до 8 клас..

В дните след Коледа, всички изпратени картички ще бъдат показани виртуално в Facebook страницата на училището, а класирането ще бъде обявено и публикувано на 28ми декември в сайта  на училището. Разбира се ще има и много награди, както за най-красивите картички, така и за всички участници. Наградите на отличените участници в конкурса ще бъдат връчени на специална церемония и всички предварително ще бъдат уведомени за точна дата и час. Участниците, които не могат да присъстват на церемонията, ще получат наградите си по пощата. Изпратените за конкурса картички не се връщат на участниците.

Към творбите за конкурса, всеки участник трябва да добави и следната информация: три имена, възраст (навършени години), училище, клас, домашен адрес, телефон и e- mail за контакти. Специално жури ще оцени изпратените творби.


12.12.2022г.

Бинарен урок на тема “Създаване на заявление-една от възможните задачи на НВО по български език и литература и изпращане в електронна поща” бе изнесен в ПГТ “Михалаки Георгиев” от учителите по бълг.език Миглена Петрова и ИТ Боряна Здравкова сред учениците от 10 а клас.Учениците проявиха изключителна активност и добри познания в езиково и технологично отношение.


02.12.2022г.

Учениците, които участваха в кулинарно състезание и се представиха отлично получиха награда – незабравима еднодневна екскурзия до с. Боровица и Белоградчик, където посетиха винарна и мандра. Запознаха се с предприемачи, които им разказаха за успехите си през годините, както и за трудните решения, които е трябвало да вземат. Също така им показаха технологията на производство на вина и иновативни млечни продукти. Учениците се забавляваха в снега. Обядваха в най-престижния ресторант в Белоградчик, където научиха полезни неща за ресторантьорския бизнес.


06.12.2022г.

?Ученици от 11Б и 12Б, заедно със своите преподаватели по практика, приготвиха в училище традиционна изложбена трапеза по случай един от най-важните православни празници – Никулден.?

06.12.2022г. – Никулден

Наши ученици от 8, 9 и 10 клас заедно със своите ръководители Цецка Александрова и Милена Минкова, отбелязаха в час по БДП Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, като организираха изложбени табла със свои тематични рисунки.


Кулинарно състезание се проведе в ПГТ “Михалаки Георгиев” на 24.11.2022г. Състезателите от 11 отбора премериха сили в кулинарните си умения. Пролича техният професионализъм, креативност и иновативност.


На 23.11.2022г. в ПГТ “Михалаки Георгиев” бе проведен урок с учениците от Xа и Xв клас по БДП на тема :
“Принудителни и административни мерки и наказания за нарушителите” с участието на началник пътна полиция град Видин – ст. инспектор Ивайло Обретенов.


На 22.11.2022г. в ПГТ “Михалаки Георгиев”-Видин в ЧК се проведе практическо занятие по БДП с участието на екип доброволци от БЧК -Видин. В занятието участваха ученици от XI-тите класове и им беше показана демонстрация по “Оказване на първа долекарска помощ при ПТП”.
Участниците се научиха на съвкупност от прости, но достатъчно целесъобразни и ефективни мерки за спасяване живота на пострадалите и предотвратяване развитието на евентуалните възможни рискове за здравето им.


18.11.2022 г. – изложбата-базар
Талантливи кулинари  от клубовете по интереси “Млад предприемач”, “Моята кухня” и “Кетъринг” представиха сладки изкушения на изложбата-базар в МОЛ Видин в Световната седмица по предприемачество.


Изнесен бинарен урок.
На 14.11.22г. в храм “Св. Николай Чудотворец” бе проведен бинарен урок на тема “Приемане на християнството в България и ролята на църквата и Бог върху живота на българите” с интегриране на учеб.материал по две учебни дисциплини – История и цивилизации и Философия. Участваха ученици от 10 а, б, в класове от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин. Беседата бе проведена от архимандрит Самуил, след което бе проведена и дискусия по зададени от учениците въпроси. Десетокластниците, както и техните преподаватели – Емилия Николова и Ива Петрова бяха доволни и удовлетворени от проведения в различна обстановка урок.


??114 г. Независимост??

22.09.2022г.


На 24.06.22 год. се проведе заключителна изява на групата по интереси Кетъринг на проект ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ BG05M2OP001-2.011-0001 финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”2014 – 2020 г.


На 24.06 в средновековния видински замък се състоя презентация на Българския павилион и Венецианското биенале по покана на д-р Богдан Александров, ръководител на Художествената галерия към РИМ Видин. Лекцията бе представена от Яра Бубнова, комисионер на българското участие. Гостите на мероприятието се обслужваха от Ванина Венциславова Христова -10 а клас и Давид Божидаров Костов- 9 б клас.


‼️Национална програма ” Осигуряване на съвременна образователна среда”
?Модул ” Културните институции като образователна среда”‼️
?Открит бинарен урок на тема “Бит и култура на българите след Освобождението “ изнесоха преподавателите по История и цивилизация Любен Добрев и по български език и литература Миглена Петрова съвместно с ученици от 10а клас на ПГТ”Михалаки Георгиев” .
?Урокът бе проведен в музей Кръстата казарма-Видин,където възпитаниците на училището имаха възможност да разгледат облекла и обзавеждане от края на ХIX-началото на ХХ век.

За трета поредна година ПГТ “Михалаки Георгиев”-Видин обявява конкурс по повод празника на училището!
Тема: “КРАСИВ ВЕЛИКДЕН”

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ!

Онлайн конкурс!

Наближава Коледа! Стани част от коледното вълшебство с нас, Професионална гимназия по туризъм “Михалаки Георгиев “, участвай в конкурса за коледна картичка и спечели награда – ваучер за книжарница!
Картичките изпращайте на имейл – vidin.toh@gmail.com
Срок за участие – до 25.12.2021г. включително!
Класирането ще се обяви тук, в сайта на ПГТ “Михалаки Георгиев” на 28.12.2021г.

Награждаване!

Директора на ПГТ “Михалаки Георгиев”, тържествено връчи наградите от конкурса “Коледна картичка” – 2021г.


Отбелязване на 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя.


ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин / Обучение по БАК / МВР Видин, ОДМВР и РДПБЗН-Видин