Събития

♻️Как прекарват свободното си време нашите възпитаници⁉️

♻️Ученици от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин и младежи от Румъния се включиха в семинар и уъркшоп “Зелена Европа- трансформация на младежки идеи в зелени проекти”.

♻️В продължение на седмица те работиха по екологични теми, научиха се да мислят в синхрон с природните закони за съхраняването на зеленото богатство.

https://bnr.bg/vidin/post/101855485/ekologiata-na-fokus-za-uchenici-i-mladeji-ot-balgaria-i-rumania


На 20.06.2023г. в ПГТ “Михалаки Георгиев” тържествено бяха връчени дипломите на 12-класниците от випуск 2023г.

Г-жа Манджукова, директор на гимназията, връчи на зрелостниците и свидетелства за проф. квалификация по професиите:

Ресторантьор;

Администратор в хотелиерството;

Готвач;

Фризьор;

Маникюрист-педикюрист.


????“Панорама на средното образование”????

????Прием по професии 2023 – 2024г.

☑️Успехи;

☑️Демонстрация;

☑️Атрактивност;

☑️Иноваторство.


Нашите участници в инициативата „Мениджър за един ден“, 27 април 2023 са:

1. Далия Сашкова Ванкова от 12в клас получи правото да е част от екипа на Hewlett Packard Enterprise, Мениджър отдел “Логистика и глобално планиране” – София.

2. Невена Красимирова Иванова от 11б клас в УниКредит Булбанк – Видин.

Те минаха през процеса на кандидатстване, одобрение и участие в желаната от тях организация – домакин, и натрупаха безценен опит.


Ден на отворените врати 27.04.2023г.
На 27 април, нашето училище отвори вратите си за всички, които пожелаха да видят отблизо как учим и се забавляваме.
През целия ден ученици, родители и гости имаха възможност да разгледат класните стаи, модерните компютърни и мултимедийни кабинети, библиотеката, рекламното студио и учебните кухни с които разполагаме. Всички, които се интересуват от условията за обучение и възможностите за прием в ПГТ “Михалаки Георгиев”, можеха да разговарят с директора на училището и преподавателите.
Денят беше изпълнен с разнообразни дейности, в които учениците твориха и се забавляваха, изявяваха своите заложби и умения, показваха знанията и интересите си.
За доброто настроение на гостите се погрижиха нашите възпитаници и техните учители, а на двора беше изнесен вкусен кетъринг.
Нашите гости по забавен начин взеха участие в играта “Стани богат”, а в Рекламното студио споделиха своите впечатления и послания.
В учебните кухни бяха свидетели на впечатляващи кулинарни умения и демонстрации.


За свободата 3-март е свещена дата!
145 години признателните поколения отдават почит на героите!
Учениците от ПГТ “Михалаки Георгиев ” са част от тържественото
възпоменателно шествие на площад “Бдинци”.
Честит национален празник!


03.03.2023г.

??Честит празник! ??Днес, ученици от специалност ?”Рекламна графика”?,раздадоха на площад ” Бдинци” собственоръчно изработени мартеници.

За поредна година наши възпитаници зарадваха малки и големи по повод днешния национален празник.??♥️


02.03.2023г.

Поредният урок по родолюбие е подготвен и проведен в ПГТ ” Михалаки Георгиев” гр. Видин.
Старопрестолният ни град е “жива” история, която е навсякъде около нас. Учениците на гимназията поемат към паметниците на героите, свързали съдбата си с борбата за свобода на България , за да си припомнят подвига им и да поднесат цветя в знак на признателност!


01.03.2023г.

?♥️Жива мартеница.♥️?
Наши ученици, облечени в червени и бели тениски, застанаха във формата на буквите, изписвайки името на своя роден град-Видин.

Живата мартеница е традиция за града и за пореден път украси централния площад „Бдинци”.


?️Вътрешноучилищно състезание ?‍?На 24.02.2023г. бе проведено вътрешно училищно състезание в две категории:

?Млад готвач?‍?

?Млад сервитьор?️


На 13.02.2023г. ученици от 10-те класове в ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин участваха в изнесен урок, който се проведе в регионалната библиотека “Михалаки Георгиев” и бе посветен на Васил Левски. Тази изява е част от инициативата на СУ “Васил Левски” – гр. Карлово да бъдат изнесени 150 урока не само в училище в България, но и в български училища извън страната, тъй като тази година на 18-ти февруари се навършват 150 години от обесването на Апостола.


Ученици на ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин взеха участие в европейска мобилност на тема:

“Искате по-добра общност? Гласувайте!”- проект Erasmus +

За периода от 08 – 10.02.2023г. младежите участваха в различни дейности и дискусии свързани с “Какво е да си гражданин”, “Защо да гласуват младите” и “Какво е гражданска позиция”.


Доблестна постъпка на наши ученици, които намериха и върнаха портфейл на собственика!


?Ученик от ПГТ”Михалаки Георгиев” продължава своята благотворителна инициатива и тази година.
? Цветомир Цветанов за втора поредна година дава старт на добрата си кауза “Вземи или остави”, като отново постави кутия за храна в района на катедрален храм “Св. вмчк Димитър Солунски” – Видин.
?Припомняме, че именно с тази си доброволческа дейност той получи признание за “Млад доброволец” на годината през 2021г. и помогна на много социално слаби семейства да посрещнат празниците подобаващо, а на всички нас показа, че все още има надежда, любов и състрадание сред нас.
??⛄??⛄??⛄

” И тази година закачих кутията за хранителни продукти, за да могат хората в неравностойно положение отново да се възползват,защото всяка изминала година виждам нещастие в очите на социално слаби хора, когато наближат празници.
За огромно щастие и за моя огромна благодарност 2021 година бях подкрепен от роднини, приятели, съученици и съграждани и с общи усилия и средства успяхме да зарадваме много семейства. Надявам се и тази година да получа също подкрепа, а нуждаещите се да са по-малко.
Апелирам всеки, който има възможност и желание да се включи в инициативата ми и да добави още хранителни продукти в кутията така, че за идните празници всички да получим храна и подкрепа на трапезата си. Нека и тази година на Коледа да се случат чудеса!”
Цветомир Мартинов Цветанов


Талантливите ученици от ПТГ “Михалаки Георгиев ” – Видин се включиха в поредната инициатива – Работилницата на Дядо Коледа.
Клубовете по интереси “Кетъринг” и “Млад предприемач” изработиха кулинарни изкушения.

Лакомствата се предлагаха на Коледния базар днес – 16.12.2022г. в МОЛ Видин.


?За поредна година, в навечерието на най-чакания, на най-обичания от всички ни празник, ПГТ „Михалаки Георгиев“  организира Конкурс за онлайн коледна картичка, за да поощри тийнейджърите да пресъздадат коледната магия – светла, красива и съзидателна. За да се включат в конкурса, трябва да нарисуват върху картон или хартия коледна картичка, да я снимат и изпратят на имейл vidin.toh@gmail.com до 25 декември 2022г. включително.

Участие в конкурса могат да вземат ученици от 6 до 8 клас..

В дните след Коледа, всички изпратени картички ще бъдат показани виртуално в Facebook страницата на училището, а класирането ще бъде обявено и публикувано на 28ми декември в сайта  на училището. Разбира се ще има и много награди, както за най-красивите картички, така и за всички участници. Наградите на отличените участници в конкурса ще бъдат връчени на специална церемония и всички предварително ще бъдат уведомени за точна дата и час. Участниците, които не могат да присъстват на церемонията, ще получат наградите си по пощата. Изпратените за конкурса картички не се връщат на участниците.

Към творбите за конкурса, всеки участник трябва да добави и следната информация: три имена, възраст (навършени години), училище, клас, домашен адрес, телефон и e- mail за контакти. Специално жури ще оцени изпратените творби.


12.12.2022г.

Бинарен урок на тема “Създаване на заявление-една от възможните задачи на НВО по български език и литература и изпращане в електронна поща” бе изнесен в ПГТ “Михалаки Георгиев” от учителите по бълг.език Миглена Петрова и ИТ Боряна Здравкова сред учениците от 10 а клас.Учениците проявиха изключителна активност и добри познания в езиково и технологично отношение.


02.12.2022г.

Учениците, които участваха в кулинарно състезание и се представиха отлично получиха награда – незабравима еднодневна екскурзия до с. Боровица и Белоградчик, където посетиха винарна и мандра. Запознаха се с предприемачи, които им разказаха за успехите си през годините, както и за трудните решения, които е трябвало да вземат. Също така им показаха технологията на производство на вина и иновативни млечни продукти. Учениците се забавляваха в снега. Обядваха в най-престижния ресторант в Белоградчик, където научиха полезни неща за ресторантьорския бизнес.


06.12.2022г.

?Ученици от 11Б и 12Б, заедно със своите преподаватели по практика, приготвиха в училище традиционна изложбена трапеза по случай един от най-важните православни празници – Никулден.?

06.12.2022г. – Никулден

Наши ученици от 8, 9 и 10 клас заедно със своите ръководители Цецка Александрова и Милена Минкова, отбелязаха в час по БДП Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, като организираха изложбени табла със свои тематични рисунки.


Кулинарно състезание се проведе в ПГТ “Михалаки Георгиев” на 24.11.2022г. Състезателите от 11 отбора премериха сили в кулинарните си умения. Пролича техният професионализъм, креативност и иновативност.


На 23.11.2022г. в ПГТ “Михалаки Георгиев” бе проведен урок с учениците от Xа и Xв клас по БДП на тема :
“Принудителни и административни мерки и наказания за нарушителите” с участието на началник пътна полиция град Видин – ст. инспектор Ивайло Обретенов.


На 22.11.2022г. в ПГТ “Михалаки Георгиев”-Видин в ЧК се проведе практическо занятие по БДП с участието на екип доброволци от БЧК -Видин. В занятието участваха ученици от XI-тите класове и им беше показана демонстрация по “Оказване на първа долекарска помощ при ПТП”.
Участниците се научиха на съвкупност от прости, но достатъчно целесъобразни и ефективни мерки за спасяване живота на пострадалите и предотвратяване развитието на евентуалните възможни рискове за здравето им.


18.11.2022 г. – изложбата-базар
Талантливи кулинари  от клубовете по интереси “Млад предприемач”, “Моята кухня” и “Кетъринг” представиха сладки изкушения на изложбата-базар в МОЛ Видин в Световната седмица по предприемачество.


Изнесен бинарен урок.
На 14.11.22г. в храм “Св. Николай Чудотворец” бе проведен бинарен урок на тема “Приемане на християнството в България и ролята на църквата и Бог върху живота на българите” с интегриране на учеб.материал по две учебни дисциплини – История и цивилизации и Философия. Участваха ученици от 10 а, б, в класове от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин. Беседата бе проведена от архимандрит Самуил, след което бе проведена и дискусия по зададени от учениците въпроси. Десетокластниците, както и техните преподаватели – Емилия Николова и Ива Петрова бяха доволни и удовлетворени от проведения в различна обстановка урок.


??114 г. Независимост??

22.09.2022г.


На 24.06.22 год. се проведе заключителна изява на групата по интереси Кетъринг на проект ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ BG05M2OP001-2.011-0001 финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”2014 – 2020 г.


На 24.06 в средновековния видински замък се състоя презентация на Българския павилион и Венецианското биенале по покана на д-р Богдан Александров, ръководител на Художествената галерия към РИМ Видин. Лекцията бе представена от Яра Бубнова, комисионер на българското участие. Гостите на мероприятието се обслужваха от Ванина Венциславова Христова -10 а клас и Давид Божидаров Костов- 9 б клас.


‼️Национална програма ” Осигуряване на съвременна образователна среда”
?Модул ” Културните институции като образователна среда”‼️
?Открит бинарен урок на тема “Бит и култура на българите след Освобождението “ изнесоха преподавателите по История и цивилизация Любен Добрев и по български език и литература Миглена Петрова съвместно с ученици от 10а клас на ПГТ”Михалаки Георгиев” .
?Урокът бе проведен в музей Кръстата казарма-Видин,където възпитаниците на училището имаха възможност да разгледат облекла и обзавеждане от края на ХIX-началото на ХХ век.

За трета поредна година ПГТ “Михалаки Георгиев”-Видин обявява конкурс по повод празника на училището!
Тема: “КРАСИВ ВЕЛИКДЕН”

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ!

Онлайн конкурс!

Наближава Коледа! Стани част от коледното вълшебство с нас, Професионална гимназия по туризъм “Михалаки Георгиев “, участвай в конкурса за коледна картичка и спечели награда – ваучер за книжарница!
Картичките изпращайте на имейл – vidin.toh@gmail.com
Срок за участие – до 25.12.2021г. включително!
Класирането ще се обяви тук, в сайта на ПГТ “Михалаки Георгиев” на 28.12.2021г.

Награждаване!

Директора на ПГТ “Михалаки Георгиев”, тържествено връчи наградите от конкурса “Коледна картичка” – 2021г.


Отбелязване на 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя.


ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин / Обучение по БАК / МВР Видин, ОДМВР и РДПБЗН-Видин