Събития

Кулинарно състезание се проведе в ПГТ “Михалаки Георгиев” на 24.11.2022г. Състезателите от 11 отбора премериха сили в кулинарните си умения. Пролича техният професионализъм, креативност и иновативност.


На 23.11.2022г. в ПГТ “Михалаки Георгиев” бе проведен урок с учениците от Xа и Xв клас по БДП на тема :
“Принудителни и административни мерки и наказания за нарушителите” с участието на началник пътна полиция град Видин – ст. инспектор Ивайло Обретенов.


На 22.11.2022г. в ПГТ “Михалаки Георгиев”-Видин в ЧК се проведе практическо занятие по БДП с участието на екип доброволци от БЧК -Видин. В занятието участваха ученици от XI-тите класове и им беше показана демонстрация по “Оказване на първа долекарска помощ при ПТП”.
Участниците се научиха на съвкупност от прости, но достатъчно целесъобразни и ефективни мерки за спасяване живота на пострадалите и предотвратяване развитието на евентуалните възможни рискове за здравето им.


18.11.2022 г. – изложбата-базар
Талантливи кулинари  от клубовете по интереси “Млад предприемач”, “Моята кухня” и “Кетъринг” представиха сладки изкушения на изложбата-базар в МОЛ Видин в Световната седмица по предприемачество.


Изнесен бинарен урок.
На 14.11.22г. в храм “Св. Николай Чудотворец” бе проведен бинарен урок на тема “Приемане на християнството в България и ролята на църквата и Бог върху живота на българите” с интегриране на учеб.материал по две учебни дисциплини – История и цивилизации и Философия. Участваха ученици от 10 а, б, в класове от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин. Беседата бе проведена от архимандрит Самуил, след което бе проведена и дискусия по зададени от учениците въпроси. Десетокластниците, както и техните преподаватели – Емилия Николова и Ива Петрова бяха доволни и удовлетворени от проведения в различна обстановка урок.


🇧🇬114 г. Независимост🇧🇬

22.09.2022г.


На 24.06.22 год. се проведе заключителна изява на групата по интереси Кетъринг на проект ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ BG05M2OP001-2.011-0001 финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”2014 – 2020 г.


На 24.06 в средновековния видински замък се състоя презентация на Българския павилион и Венецианското биенале по покана на д-р Богдан Александров, ръководител на Художествената галерия към РИМ Видин. Лекцията бе представена от Яра Бубнова, комисионер на българското участие. Гостите на мероприятието се обслужваха от Ванина Венциславова Христова -10 а клас и Давид Божидаров Костов- 9 б клас.


‼️Национална програма ” Осигуряване на съвременна образователна среда”
?Модул ” Културните институции като образователна среда”‼️
?Открит бинарен урок на тема “Бит и култура на българите след Освобождението “ изнесоха преподавателите по История и цивилизация Любен Добрев и по български език и литература Миглена Петрова съвместно с ученици от 10а клас на ПГТ”Михалаки Георгиев” .
?Урокът бе проведен в музей Кръстата казарма-Видин,където възпитаниците на училището имаха възможност да разгледат облекла и обзавеждане от края на ХIX-началото на ХХ век.

За трета поредна година ПГТ “Михалаки Георгиев”-Видин обявява конкурс по повод празника на училището!
Тема: “КРАСИВ ВЕЛИКДЕН”

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ!

Онлайн конкурс!

Наближава Коледа! Стани част от коледното вълшебство с нас, Професионална гимназия по туризъм “Михалаки Георгиев “, участвай в конкурса за коледна картичка и спечели награда – ваучер за книжарница!
Картичките изпращайте на имейл – vidin.toh@gmail.com
Срок за участие – до 25.12.2021г. включително!
Класирането ще се обяви тук, в сайта на ПГТ “Михалаки Георгиев” на 28.12.2021г.

Награждаване!

Директора на ПГТ “Михалаки Георгиев”, тържествено връчи наградите от конкурса “Коледна картичка” – 2021г.


Отбелязване на 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя.


ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин / Обучение по БАК / МВР Видин, ОДМВР и РДПБЗН-Видин