Постижения


24.05.2024Г.

Гордеем се да обявим, че нашият изключителен учител Вермоленка Евстатиева Станева беше удостоена с престижното звание “Учител на годината” в категорията “Гимназиален етап на професионалното образование”. Благодарим за вдъхновението, всеотдайността и професионализма, които Станева влага всеки ден в работата си. Поздравления за този заслужен успех! ????


https://www.facebook.com/pgtmihalakigeorgiev/posts/pfbid0vF4
bB2V3PxHdEcjR2fGjrDXhZrspRQibavgMyjq23Y5UaGtr2yCcBGzBqC1RPitVl


????ПЪРВО МЯСТО ????

29.03.2024Г.
???? Преди малко получихме невероятни новини!

???? Невена Красимирова Иванова, една от нашите талантливи ученички, спечели първото място в Регионалното състезание “Най-добър млад готвач”!

????????‍???? Страстта й към готвенето и подкрепата на нейната ръководителка г-жа Станева, донесоха този заслужен успех!

Поздравления и за достойното представяне на Давид Костов, който се състезаваше в категорията “Най-добър млад сервитьор”

Поздравления за Невена, Давид и техните ръководители Вермоленка Станева и Веселка Василева!

Гордеем се с вас! ????????️#МладГотвач#Победа#Гордост#Талант

https://www.facebook.com/pgtmihalakigeorgiev/posts/pfbid02NaFrK8hR
iUx9y6avo4AGgE4yYt9Bgws8tELKn2VHN6JeGgqgLyHiGHt6t2Spbf5dl


27.03.2024

Изключително много се гордеем с постиженията на нашите талантливи ученици от 8в клас – Стивън Найденов, Мирослав Валериев, Борислав Асенов и Мадлен Цанкова, на Националното математическо състезание “Европейско кенгуру”!

Техният успех е пример за добре представената образователна програма на нашето училище.

Поздравления за тяхната ангажираност и усърдие.

Пожелаваме им още много успехи и вълнуващи открития в света на математиката и науката!

#Европейско_кенгуру #математика #училище #постижение #гордеемсе


Още успехи!
Наши ученички бяха отличени в конкурс по повод Световния ден на водата, организиран от Областна администрация Видин и Асоциация на ВиК – Видин.

Поздравления за:

Алисия Лилова за отличието в категорията ЕСЕ.

Цветелина Стоичкова за превъзходната си работа в категория ФОТОГРАФИЯ!

#СветовенДенНаВодата #ТалантиОтМихалакиГеоргиев”


20.02.2024г.

Изключителни постижения на нашите талантливи тенисисти на маса в Общинското първенство.

Поздравленията ни са отправени към учителите и учениците от 8-10 класове, които се изкачиха на третата стъпка на подиума, както и към девойките от 11-12 класове, които също заеха трето място. Тяхната ангажираност и усилия са впечатляващи и заслужават нашето безкрайно признание.


20.12.2023г.

19.12.2023г ученици от ПГТ “Михалаки Георгиев” взеха участие в организиран от Министерство на образованието и науката, Коледен базар в София.

В мероприятието участваха 21 професионални гимназии от цялата страна.
Учениците ни бяха отличени със значки от Министъра на образованието.


14.12.2023г.

Бронзов медал за Ерик Иванов от 11а клас на ПГТ “Михалаки Георгиев” Видин на Държавното лично и отборно първенство по бокс.
Браво, Ерик!
Смело върви напред, преследвай и сбъдвай мечтите си!


Как се изкарва матура за отличен? Оказва се, че основното качество е постоянство.

Държаният зрелостен изпит е надграждане, ако си открил своята цел, лесно ще се подготвиш, категорични са учениците от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин, постигнали отлични резултати на матурите тази година. Зрелостниците се представиха блестящо по френски език, български език и Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация.

Далия Ванкова – Отличен на матурата по български език. Завършва с отлична диплома, резултат на Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация Отличен 6.00 и Свидетелство за професионална квалификация: Фризьор

За Лингвистиката

„ Харесва ми да изучавам чужди езици, да обменям идеи и вдъхновения…През годините защитих Кеймбридж сертификат за ниво С2 по английски език, затова сега съм спокойна. В училище изучавахме освен английски и руски език, а погледът ми е насочен към Пловдив, лингвистика с френски или китайски, въпреки, че журналистиката също предизвиква любопитството ми. Фризьорството? Нямам на идея дали ще продължа да го практикувам, но е сигурно, че мога да се издържам и сама. Хубавото в нашето училище е, че освен основната професия имах възможността да практикувам и Ресторантьорство, сега съм уверена и устремена към бъдещето си. И естествено винаги с хубава прическа ????

Далия Ванкова

Как се изкарва матура за отличен? Оказва се, че основното качество е постоянство.

Държаният зрелостен изпит е надграждане, ако си открил своята цел, лесно ще се подготвиш, категорични са учениците от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин, постигнали отлични резултати на матурите тази година. Зрелостниците се представиха блестящо по френски език, български език и Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация.

Наталия Викторова – Най-добър резултат на трета матура за цялата страна: Отличен 5.97 на матурата по френски език. Завършва с отлична диплома, резултат на Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация Отличен 6.00 и Свидетелство за професионална квалификация: Ресторантьор-Кетъринг.

За френския език

„ Смятам да уча приложна лингвистика с френски и японски език, понеже ме влекат езиците. Засега планът е да започна във Велико Търново, а след това ще продължа във френски университет, разказва Наталия. Аз съм независима личност, обичам да съм здраво стъпила на земята и да не разчитам на чужда помощ, затова в началото ще съчетавам работа с учение. Благодарна съм на учителите, които ми дадоха хляба в ръцете, гладът за кадри е голям в областта на Ресторантьорството и се надявам да успея в начинанието наречено живот.“


НАШИТЕ ЗЛАТНИ УСПЕХИ
С радост и гордост съобщаваме, че Наталия Дамянова Викторова, ученичка от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин, е лауреат на конкурса за превод, организиран по повод 30-годишнината от пълноправното членство на България в Международната организация на франкофонията. Наталия е изучавала френски език под ръководството на г-жа Стефка Лалова – зам.-директор и учител по френски език в училището.

Конкурсът бе предназначен за ученици от десети, единадесети и дванадесети клас на профилираните паралелки с интензивно изучаване на френски език и за студенти франкофони в българските висши училища. Организатор на конкурса е Министерство на външните работи на Република България, съвместно с Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България и Катедра „Романистика“ към СУ „Св. Климент Охридски“, в партньорство с Френския институт в България, Центъра на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа, Университетската организация на франкофонията, посолството на кралство Мароко в България и Групата на посланиците франкофони в България. Преводите на песните бяха оценени от национално жури в състав: проф. дфн Паисий Христов, проф. дфн Весела Генова и Атанас Сугарев.

Наталия получава голямата награда:

посещение в Централата на Международната организация на Франкофонията в Париж.

Линк към класираните кандидати:

CLASSEMENT DU CONCOURS DE TRADUCTION DE CHANSON – APFB (apfb-bg.org)


ПЪРВО МЯСТО

Александър Данаилов Вилиев напълно заслужено се класира на първо място в
XXI Национален конкурс ” Бог е любов” 2023
Жанр – Рисунка

@Sasho Danailov
@Cecka Aleksandrova
@ПГТ “Михалаки Георгиев” – ВидинПризови места в областния кръг на XXI Национален конкурс “Бог е любов”- 2023 година . 
В конкурса взеха участие 11 училища и бяха представени 84 творби, като наши ученици бяха класирани, както следва:
Александър Вилиев – 1во място в категория “Рисунка”
Наталия Викторова – 2ро място в категория “Есе”

Призови места


Повод за гордост е поредният успех на националното състезание по готварство за учениците и учителите на ПГТ “Михалаки Георгиев” гр. Видин в гр. Варна.
Невена Иванова заема достойно 5 място при готвачите, а Давид Костов – 8 място при сервитьорите.
Ръководството и педагогическият съвет при ПГТ “Михалаки Георгиев” благодари на г-жа Ирена Тончева и г-жа Аксиния Петрова и пожелава на Невена и Давид нови успехи в овладяването на професионалните умения и знания.


Ученици от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин са класирани за национално ниво на състезанията:

?“Млад готвач”

?“Млад сервитьор”

?Давид Костов и Невена Иванова ?

Нашите финалисти!

Нашите победители!

?Те достойно се представиха на регионалното състезание, което се проведе днес в град Видин и за пореден път показаха своите отлични умения и талант.

?Поздравления ?


Награждаване на участниците в областен конкурс с решаване на казус в Административен съд – Видин.


21.09.2022 г.??ВЗЕХМЕ ЗЛАТОТО??


Във втория ден на Общинските интерактивни игри във Видин се включиха и нашите ученици!

?Играта подложи на изпитание бързината и уменията за екипна работа на участниците, които трябваше да преодолеят различни препятствия. Интересните логически задачи и пъзелите пък тестваха тяхната съобразителност и креативност.

?Победител в играта „Приключенията на Том Сойер“ стана отборът на ПГТ „Михалаки Георгиев“-Видин!

?Състезателите ни бяха наградени със златни медали, връчени от Пенка Асенова, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Грамота за участие в регионален кръг

“Най – добър млад готвач”
“Най – добър млад сервитьор”


Първа награда във фотоконкурс на Община Видин “Коледен Видин”!

Каролина Петкова, ученичка от ПГТ”Михалаки Георгиев” спечели фото предизвикателството и донесе 1во място на училището!

Честита победа!

Снимка : Община Видин.

https://www.facebook.com/1562121920745225/posts/2855907401366664/


НАГРАДА

?За цялостни заслуги и постижения в сферата на изкуството, нашата ученичката Цветомира Найденова получи поощрителна награда от сдружение “Арт базар”.

Снимка: БНР-ВИДИН

https://bnr.bg/vidin/post/101578745/sdrujenie-art-bazar-za-osma-godina-darava-sredstva-na-talantlivi-mladeji


16.12.2021г.
‼️Поредното постижение на ученичка от ПГТ “Михалаки Георгиев”‼️
???Цветомира Найденова от 11 клас спечели 2ро място за рисунка в ??Националния?? конкурс “Рождество Христово”???
?Нека й пожелаем още много бъдещи успехи и постижения!

Ученик от ПГТ “Михалаки Георгиев е номиниран в инициативата на Министерството на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)възможна“ 2021.

Цветомир Мартинов Цветанов ученик от ПГТ”Михалаки Георгиев”. Той е на само 17 г. и е номиниран от Фондация „Бизнес иновации за кариерно развитие“ в инициативата на Министерството на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)възможна“ 2021. . Описват го като младеж с извънредна висока природна интелигентност и емоционалност, който чрез изкуството се опитва да пресъздава един по-красив свят, по-цветен и по-добър. Има огромното желание да се развива в областта на изкуството, да бъде младежки работник и посланик на доброволчеството. Взима участие в благотворителна акция за изплитане на мартеници, които се даряв Той е Цветомир Цветанов, ученик в Професионална гимназия по туризъм “Михалаки Георгиев” – Видин, пример за гордост, че във времена на изпитания младежкият дух може да даде надежда, да подаде ръка на нуждаещ се, да донесе радост и топлина във всеки дом.
За своята всеотдайност Цветомир получи плакет от Министерството на младежта и спорта за това, че бе номиниран в конкурс “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна” !
Честито!
Приеми добротворчеството като кауза за цял живот!


!!! Наши ученици отново с отлични постижения !!!