Постижения


Как се изкарва матура за отличен? Оказва се, че основното качество е постоянство.

Държаният зрелостен изпит е надграждане, ако си открил своята цел, лесно ще се подготвиш, категорични са учениците от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин, постигнали отлични резултати на матурите тази година. Зрелостниците се представиха блестящо по френски език, български език и Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация.

Далия Ванкова – Отличен на матурата по български език. Завършва с отлична диплома, резултат на Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация Отличен 6.00 и Свидетелство за професионална квалификация: Фризьор

За Лингвистиката

„ Харесва ми да изучавам чужди езици, да обменям идеи и вдъхновения…През годините защитих Кеймбридж сертификат за ниво С2 по английски език, затова сега съм спокойна. В училище изучавахме освен английски и руски език, а погледът ми е насочен към Пловдив, лингвистика с френски или китайски, въпреки, че журналистиката също предизвиква любопитството ми. Фризьорството? Нямам на идея дали ще продължа да го практикувам, но е сигурно, че мога да се издържам и сама. Хубавото в нашето училище е, че освен основната професия имах възможността да практикувам и Ресторантьорство, сега съм уверена и устремена към бъдещето си. И естествено винаги с хубава прическа ????

Далия Ванкова

Как се изкарва матура за отличен? Оказва се, че основното качество е постоянство.

Държаният зрелостен изпит е надграждане, ако си открил своята цел, лесно ще се подготвиш, категорични са учениците от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин, постигнали отлични резултати на матурите тази година. Зрелостниците се представиха блестящо по френски език, български език и Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация.

Наталия Викторова – Най-добър резултат на трета матура за цялата страна: Отличен 5.97 на матурата по френски език. Завършва с отлична диплома, резултат на Държавния изпит за придобиване на професионална квалификация Отличен 6.00 и Свидетелство за професионална квалификация: Ресторантьор-Кетъринг.

За френския език

„ Смятам да уча приложна лингвистика с френски и японски език, понеже ме влекат езиците. Засега планът е да започна във Велико Търново, а след това ще продължа във френски университет, разказва Наталия. Аз съм независима личност, обичам да съм здраво стъпила на земята и да не разчитам на чужда помощ, затова в началото ще съчетавам работа с учение. Благодарна съм на учителите, които ми дадоха хляба в ръцете, гладът за кадри е голям в областта на Ресторантьорството и се надявам да успея в начинанието наречено живот.“


НАШИТЕ ЗЛАТНИ УСПЕХИ
С радост и гордост съобщаваме, че Наталия Дамянова Викторова, ученичка от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин, е лауреат на конкурса за превод, организиран по повод 30-годишнината от пълноправното членство на България в Международната организация на франкофонията. Наталия е изучавала френски език под ръководството на г-жа Стефка Лалова – зам.-директор и учител по френски език в училището.

Конкурсът бе предназначен за ученици от десети, единадесети и дванадесети клас на профилираните паралелки с интензивно изучаване на френски език и за студенти франкофони в българските висши училища. Организатор на конкурса е Министерство на външните работи на Република България, съвместно с Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България и Катедра „Романистика“ към СУ „Св. Климент Охридски“, в партньорство с Френския институт в България, Центъра на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа, Университетската организация на франкофонията, посолството на кралство Мароко в България и Групата на посланиците франкофони в България. Преводите на песните бяха оценени от национално жури в състав: проф. дфн Паисий Христов, проф. дфн Весела Генова и Атанас Сугарев.

Наталия получава голямата награда:

посещение в Централата на Международната организация на Франкофонията в Париж.

Линк към класираните кандидати:

CLASSEMENT DU CONCOURS DE TRADUCTION DE CHANSON – APFB (apfb-bg.org)


ПЪРВО МЯСТО

Александър Данаилов Вилиев напълно заслужено се класира на първо място в
XXI Национален конкурс ” Бог е любов” 2023
Жанр – Рисунка

@Sasho Danailov
@Cecka Aleksandrova
@ПГТ “Михалаки Георгиев” – ВидинПризови места в областния кръг на XXI Национален конкурс “Бог е любов”- 2023 година . 
В конкурса взеха участие 11 училища и бяха представени 84 творби, като наши ученици бяха класирани, както следва:
Александър Вилиев – 1во място в категория “Рисунка”
Наталия Викторова – 2ро място в категория “Есе”

Призови места


Повод за гордост е поредният успех на националното състезание по готварство за учениците и учителите на ПГТ “Михалаки Георгиев” гр. Видин в гр. Варна.
Невена Иванова заема достойно 5 място при готвачите, а Давид Костов – 8 място при сервитьорите.
Ръководството и педагогическият съвет при ПГТ “Михалаки Георгиев” благодари на г-жа Ирена Тончева и г-жа Аксиния Петрова и пожелава на Невена и Давид нови успехи в овладяването на професионалните умения и знания.


Ученици от ПГТ “Михалаки Георгиев” – Видин са класирани за национално ниво на състезанията:

?“Млад готвач”

?“Млад сервитьор”

?Давид Костов и Невена Иванова ?

Нашите финалисти!

Нашите победители!

?Те достойно се представиха на регионалното състезание, което се проведе днес в град Видин и за пореден път показаха своите отлични умения и талант.

?Поздравления ?


Награждаване на участниците в областен конкурс с решаване на казус в Административен съд – Видин.


21.09.2022 г.??ВЗЕХМЕ ЗЛАТОТО??


Във втория ден на Общинските интерактивни игри във Видин се включиха и нашите ученици!

?Играта подложи на изпитание бързината и уменията за екипна работа на участниците, които трябваше да преодолеят различни препятствия. Интересните логически задачи и пъзелите пък тестваха тяхната съобразителност и креативност.

?Победител в играта „Приключенията на Том Сойер“ стана отборът на ПГТ „Михалаки Георгиев“-Видин!

?Състезателите ни бяха наградени със златни медали, връчени от Пенка Асенова, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Грамота за участие в регионален кръг

“Най – добър млад готвач”
“Най – добър млад сервитьор”


Първа награда във фотоконкурс на Община Видин “Коледен Видин”!

Каролина Петкова, ученичка от ПГТ”Михалаки Георгиев” спечели фото предизвикателството и донесе 1во място на училището!

Честита победа!

Снимка : Община Видин.

https://www.facebook.com/1562121920745225/posts/2855907401366664/


НАГРАДА

?За цялостни заслуги и постижения в сферата на изкуството, нашата ученичката Цветомира Найденова получи поощрителна награда от сдружение “Арт базар”.

Снимка: БНР-ВИДИН

https://bnr.bg/vidin/post/101578745/sdrujenie-art-bazar-za-osma-godina-darava-sredstva-na-talantlivi-mladeji


16.12.2021г.
‼️Поредното постижение на ученичка от ПГТ “Михалаки Георгиев”‼️
???Цветомира Найденова от 11 клас спечели 2ро място за рисунка в ??Националния?? конкурс “Рождество Христово”???
?Нека й пожелаем още много бъдещи успехи и постижения!

Ученик от ПГТ “Михалаки Георгиев е номиниран в инициативата на Министерството на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)възможна“ 2021.

Цветомир Мартинов Цветанов ученик от ПГТ”Михалаки Георгиев”. Той е на само 17 г. и е номиниран от Фондация „Бизнес иновации за кариерно развитие“ в инициативата на Министерството на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)възможна“ 2021. . Описват го като младеж с извънредна висока природна интелигентност и емоционалност, който чрез изкуството се опитва да пресъздава един по-красив свят, по-цветен и по-добър. Има огромното желание да се развива в областта на изкуството, да бъде младежки работник и посланик на доброволчеството. Взима участие в благотворителна акция за изплитане на мартеници, които се даряв Той е Цветомир Цветанов, ученик в Професионална гимназия по туризъм “Михалаки Георгиев” – Видин, пример за гордост, че във времена на изпитания младежкият дух може да даде надежда, да подаде ръка на нуждаещ се, да донесе радост и топлина във всеки дом.
За своята всеотдайност Цветомир получи плакет от Министерството на младежта и спорта за това, че бе номиниран в конкурс “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна” !
Честито!
Приеми добротворчеството като кауза за цял живот!


!!! Наши ученици отново с отлични постижения !!!